Wat is Zentangle?

Wat is Zentangle?Wat is Zentangle?

Wat is de Zentangle methode? Het is een manier van tekenen gericht op het vinden van ontspanning en rust. Je zet de dagelijkse zorgen even aan de kant en werkt aan een klein kunstwerk. Deze kennen bijna geen regels en geven jouw creativiteit de vrije loop. Je focust je in het geheel op het tekenen van de tangle. Streep na streep zet je jouw gedachten op creatieve wijze neer. Je begint vrijwel willekeurig en werkt verder zonder dat je een beeld hebt van het eindresultaat. Je laat je leiden door je creativiteit.

Wat is het voordeel van Zentangle?

Het moderne dagelijks leven is een constante drukte. Via social media ben je steeds meer verbonden met iedereen om je heen, met de nodige stress van dien. Maar in dit netwerk is vaak weinig tijd waarin je even voor jezelf na kunt denken. De Zentangle methode helpt om binnen jouw ritme een moment te plaatsen om te ontstressen.

Wat het voordeel is van deze Zentangle Methode voor jouw levensstijl? Je ontdekt een nieuw facet van jouw creatieve kant. Tegelijkertijd schep je een stukje ritme in jouw dag. Een waardevolle pauze, waarin je niet alleen ontspant maar ook tijd kunt schenken aan andere zaken. Persoonlijke kwesties of hangende vragen krijgen de tijd om een antwoord te vinden. Dit bouwt jouw zelfvertrouwen op en helpt onder meer bij slapeloosheid.

Mindfulness en creativiteit

Het grootste creatieve obstakel dat tijdens de workshops wordt overwonnen is het idee dat iemand niet creatief is. Er wordt uitvoerig nagedacht over alle zaken die op papier moeten worden gezet. Verwachting stijgt torenhoog en de stress en zenuwen nemen het over. Wat is bij de Zentangle methode de oplossing? Begin met een klein stukje papier en een minimale start. Probeer zo min mogelijk na te denken over het eindresultaat en begin gewoon met tekenen. Er bestaan geen fouten, alleen mogelijkheden voor nieuwe expressies op het papier.

Ontdek Zentangle met een cursus van Marieke Sanchez

Sinds juni 2015 ben ik Certified Zentangle Teacher. Ik organiseer workshops en cursussen in Zentangle tekenen voor beginners en gevorderden. Je leert in 2,5 uur de kern van het tanglen en hoe dit toe te passen binnen jouw dagelijks leven. Uiteraard onder het genot van een kopje thee of koffie en iets lekkers. Een gezellige en productieve ochtend. Vind een punt van rust in jouw leven en creëer prachtige kunststukjes. Je vindt de data van de workshops op mijn website. Stuur gerust een mailtje als je met een van deze workshops mee wilt doen.


Artbymarieke – Wat is Zentangle

Wat is Zentangle Wat is Zentangle Wat is Zentangle