Zentangle tekenen

Zentangle tekenenZentangle tekenen

Een Zentangle tekenen biedt rust en ontspanning. Je richt jouw aandacht geheel op het ontwerpen van een willekeurige tekening. Laat je leiden door je gevoel en al snel zet je een mooi kunstwerkje op papier. Je laat de smartphone even links liggen en komt tot rust tijdens het tangelen. Het doet voor velen denken aan de kriebeltjes die je in de middelbare school tekende tijdens een saaie les. Je zet deze op tiles, tegelvormige stukjes stevig papier. Met deze tegeltjes kan je vervolgens een mozaïek maken. Je ontdekt dat er misschien toch meer in zit dan alleen een willekeurige krabbel.

Leer Zentangle tekenen voor beginners of gevorderden

Om jouw creativiteit naar voren te brengen bied ik verschillende workshops aan. Met een gezellige basiscursus leer je alles over het tekenen van een Zentangle. We behandelen de centrale concepten en werken samen om de creatieve geest aan te wakkeren. Je ontdekt al snel dat ook mensen die claimen geen creativiteit te hebben veel op papier kunnen zetten.

Je tekent streepje voor streepje zonder een vast doel in zicht. Er bestaan geen verkeerde lijnen, alleen beginpunten voor nieuwe ideeën. Je blijft jezelf steeds uitdagen door bijvoorbeeld nieuwe patronen te gebruiken. Jouw stijl groeit organisch met je mee.

De rustgevende kwaliteit van Zentangle tekenen

De filosofie achter het maken van deze tekeningen is het vinden van een moment van rust in jouw dag. Deze techniek is een veelgebruikte methode voor het bevorderen van mindfulness. We zijn vandaag de dag op zo veel manieren verbonden met de wereld om ons heen. Het vinden van een moment waarop je even alleen kan zijn is vaak lastig. Met het tekenen geef je dit moment betekenis en invulling. Je ontwikkelt je op creatieve wijze, terwijl de zorgen van de wereld naar achteren schuiven.

In de workshops wordt dit onderwerp uitgebreid doorgenomen. Door jouw aandacht volledig toe te wijden op het tekenen vind je een moment om te ontstressen. Deze ontspanning blijf je de rest van de dag met je meedragen.

Zentangle workshops van Marieke Sanchez

Ik ben sinds 2015 gecertificeerd als Zentangle Teacher. Deze kennis en ervaring gebruik ik nu om mensen de verschillende tekentechnieken te leren. In deze workshops behandelen wij de methoden en voordelen van deze tekenstijl. Uw creativiteit wordt op interessante wijze aangewakkerd, terwijl u een centrum van rust vindt. Ontdek nu de voordelen van het Zentangle tekenen in de workshops van Marieke Sanchez en neem snel contact op.


Artbymarieke – Zentangle tekenen

Zentangle tekenen Zentangle tekenen Zentangle tekenen